Toamna la istanbul

08.10.2024 si 26.11.2024

3
 
Traseu : Baia Mare, Dej, Gherla, Cluj Napoca, Turda, Alba Iulia, Sibiu, Pitesti, Bucuresti - Giurgiu /Ruse - Edirne - Istanbul
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
 
240
Transport cu autocarul + Cazare 3 nopti cu mic dejun + vizite cf program

TOAMNA la ISTANBUL

Plecari : 08.10.2024 SI 26.11.2024

Ziua 1 & 2  Plecare din Baia Mare amiaza (aproximativ 13) pe ruta Dej – Cluj - Alba Iulia – Sibiu – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Ruse - Edirne. Tranzitam Romania si Bulgaria si sosim in Istanbul a doua zi in jurul pranzului.

Plimbare pe jos catre Marele Bazar si centrul istoric al Istanbulului. Cazare hotel 3*.

A group of stacks of food

Description automatically generated

 

Ziua 3   Günaydın-Buna dimineata !

Dimineata devreme incepem cu o vizita scurta la o fabrica de piele. Ne oprim tot pe malul european nu departe de podul peste Bosfor unde se află  Palatul Dolmabahce – construit in secolul XIX, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, are 285 de camere si 43 saloane de receptie,  este ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, fiind amplasat pe malul european al Bosforului.

Plecam apoi spre Asia, vom traversa Bosforul pe unul dintre podurile monumentale si vom ajunge pe colina Camlica, cea mai inalta din Istanbul, de unde vom admira panorama Bosforului, a orasului si vom face fotografii. In continuare ne deplasam la Moscheea Camlica, cea mai mare din Turcia – 6 minarete, cu o capacitate de 63.000 de persoane, o adevarata capodopera a arhitecturii si artei islamice.

Pauza de pranz; 

Vizitam Moscheea Albastra construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, pana nu demult singura moschee cu 6 minarete din Turcia. Numele este dat de cele 20.000 de plăci de ceramică de Niceea (Iznik), cu diferite motive florale otomane. Pe aceste plăci de ceramică apare, în special, laleaua (ţara de origine a lalelei fiind Turcia).

Vizitam apoi Cisternele (Basilica Cistern) - o atracție a vechiului Constantinopol, se coboară sub oraș pentru a admira coloanele de marmură, scufundate în pânză de apă prin care mișună pești.  Cisternele datează din secolul al VI-lea d. Hr. Au fost construite pentru a alimenta cu apă palatul imperial și clădirile înconjurătoare,in perioada domniei lui Justinian I.Basilica are 336 coloane ( 98 sunt construite in stil corintic, iar restul in stil doric) ce au 9 metri înălțime și sunt dispuse pe 12 rânduri a 28 de coloane fiecare. Are o formǎ dreptunghiulară masivă, cu 140 metri lungime si 70 metri lățime. Principala atracție a Basilicii Cisternǎ o reprezintǎ cele două capete de meduză dispuse destul de ciudat: unul întors, celălalt dispus în lateral.

Ziua 4    Mic dejun

 

Timp liber pentru Marele Bazar sau Bazarul de Mirodenii un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii. Practic, acesta reprezintă inima orașului, și indiferent cât de pregătit ai fi, vei simți instant cum pulsul tău accelerează. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se întinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase, la cele mai luxuriante obiecte de podoabă și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci.

 

 A building next to water

Description automatically generated

Ziua o incheiem cu o superba Seara Turceasca pe un vas de Croaziera pe Bosfor (include mancare, bautura nealcoolica si spectacol), una dintre croazierele pe care trebuie obligatoriu să le faci dacă ești în Istanbul. Cu aceasta ocazie avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente, atat malul european, cat si cel asiatic

 

Ziua 5 & 6

 Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi si pornire spre casa, tranzitand Bulgaria.

Sosire in tara spre dimineata. 

 

 

 

Ordinea obiectivelor vizitate se poate modifica! 

 DATE DE PLECARE

Loc în cameră DBL/TRPL

Supl. SINGLE

COPIL

 6-12 ani

COPIL

 0-5 ani

08.10.2024

26.11.2024

240 €

120 €

150 €

 

100 €

 

 

Tariful include

· transport cu autocar, clasificat 3*

· 3 nopti cu mic dejun la hotel 3*

· vizitele cuprinse în program;

· insotitor de grup din partea agentiei + ghid turc insotitor la destinatie

 

Tariful nu include:

·asigurarea storno - medicala

· intrările la obiectivele turistice (tarife orientative) :

- Palatul Dolmabahce 40  , Tur Asia 20  Basilica Cisterna 25  , 

- Seara Turceasca pe vas de Croaziera pe Bosfor : include mâncare: aperitiv+fel principal + bauturi nealcoolice și program artistic cu dansuri traditionale  40 €/pers

-         

  (Atentie! ! Taxele de intrare la obiectivele turistice sunt informative si pot suferi modificari) 

 

 !! ESTE NECESAR PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 150 ZILE

GRUP MINIM 40 PERSOANE

 NOTĂ:

 1.  Locurile în autocar se distribuie începând cu a 2-a banchetă în ordinea achitării avansului.

2. Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului. Obiectivele menționate în program pot fi înlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agenție sau de turiști, ci doar de starea drumurilor, condițiile meteo, sau alte motive obiective.

3. Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de ministerul de resort al țării respective.Distribuirea camerelor la hotel  se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

 !! ESTE NECESAR PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 150 ZILE

GRUP MINIM 40 PERSOANE

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.