Sarbatorim 8 martie 2024 la istanbul

05 - 10 Martie 2024; 4 nopti

3
 
Traseu : Baia Mare, Dej, Gherla, Cluj Napoca, Turda, Alba Iulia, Sibiu, Pitesti, Bucuresti - Giurgiu /Ruse - Edirne - Istanbul
Perioada 05 - 10 martie 2024
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
 
280
Transport cu autocarul + Cazare 4 nopti cu mic dejun + vizite cf program

8 Martie 2024 la ISTANBUL

Plecare : 05.03.2024 (4 nopti)

 

Ziua 1 & 2 (5/6 Martie 2024)

Plecare din Baia Mare amiaza pe ruta Dej – Cluj -Turda -  Alba Iulia – Sibiu – Pitesti – Bucuresti - Giurgiu – Ruse - Edirne. Tranzitam Romania si Bulgaria si sosim in Istanbul a doua zi in jurul pranzului, in functie de formalitatile vamale.

Vizita scurta (pe jos) la Moscheea lui Suleyman Magnificul (intrare gratuita) - aflata in zona Marelui Bazar), una din cele mai impozante constructii de acest fel, ea a fost ridicata de un arhitect legendar, Mimar Sinan, unul dintre cei mai mari arhitecti otomani. Sultanul Suleiman si sotia lui favorita Hurrem Sultan, cunoscuta sub numele de Roxelana sunt ingropati in curtea acestei moschei.

Timp liber pentru shopping in zona Marelui Bazar.  Cazare Istanbul hotel 3* 

 

Ziua 3 (7 Martie 2024) TUR ASIA  (minim 35 persoane) aproximativ 60-70 euro/pers 

(Servicii incluse: transport autocar preluare de la hotel, croaziera de zi pe Bosphor, bilet intrare Palat Beylerbeyi)

 Turul incepe dimineata la 8:30 cu preluarea de la hote si  ne indreptam catre zona Podului Galata, de unde incepem cu Croaziera pe Bosphor: o stramtoare cu multe locuri istorice, cu o priveliste superba atat spre partea Europeana cat si partea Asiatica, pana la Podul Sultan Mehmet.

  Debarcam pe partea asiatica si continuam vizita cu Palatul Beylerbeyi (resedinta de vara a sultanilor, ei preferau sa stea la Palatul Dolmabahce pe timpul iernii) construit de sultanul Abdulaziz in anul 1865. Acesta are o frumusete aparte si e situat pe malul Bosphorului. Oaspetii straini de seama ce veneau in vizite oficiale in Imperiul Otoman pe perioada verii erau gazduiti aici. 

 Turul nostru continua catre colina Camlica, cel mai inalt punct din Istanbul, de unde aveti o panorama de 360* asupra orasului. Aici vom face fotografii si vom putea testa (contra cost) un preparat local - Kumpir, cartof copt umplut cu diferite ingredient. Tot aici se afla si turnul televiziunii “Camlica Tower”, inalt de 369 m, avand 49 etaje.

 A patra noastra oprire de azi este la cea mai mare si impunatoare moschee din Turcia, Camlica Mosque, din zona Üsküdar, avand 6 minarete - este un intreg complex de cladiri. Este proiectata de doua doamne, Hayriye Gül Totu și Bahar Mızrak care au câștigat concursul, propunând un design asemănătoar cu celebra Moschee Albastră, în stil clasic otoman. Construcția propriu-zisă a început abia în anul 2013 si a fost finalizata in 2019, iar inaugurarea oficiala a fost facuta cu participarea presentelui Recep Tayyip Erdoğan

 

 

Ziua 4  ( 8 Martie 2024)

Dimineata devreme incepem cu o vizita scurta la o fabrica de piele, iar apoi continuam pe malul european al Istanbulului nu departe de podul peste Bosfor unde se află  Palatul Dolmabahce – construit in secolul XIX, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, are 285 de camere si 43 saloane de receptie,  este ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, fiind amplasat pe malul european al Bosforului.

 

Plimbare prin Hipodrom - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II.,

Intram apoi in  Moscheea Albastra – (intrare gratuita) construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia. Numele este dat de cele 20.000 de plăci de ceramică de Niceea (Iznik), cu diferite motive florale otomane. Pe aceste plăci de ceramică apare, în special, laleaua (ţara de origine a lalelei fiind Turcia).

 

Vizitam Cisternele (Basilica Cistern) - o atracție a vechiului Constantinopol, se coboară sub oraș pentru a admira coloanele de marmură, scufundate în pânză de apă prin care mișună pești.  Cisternele datează din secolul al VI-lea d. Hr. Au fost construite pentru a alimenta cu apă palatul imperial și clădirile înconjurătoare,in perioada domniei lui Justinian I.Basilica are 336 coloane ( 98 sunt construite in stil corintic, iar restul in stil doric) ce au 9 metri înălțime și sunt dispuse pe 12 rânduri a 28 de coloane fiecare. Are o formǎ dreptunghiulară masivă, cu 140 metri lungime si 70 metri lățime. Principala atracție a Basilicii Cisternǎ o reprezintǎ cele două capete de meduză dispuse destul de ciudat: unul întors, celălalt dispus în lateral. pauza de pranz; 

 

Hagia Sophia - (intrare gratuita) biserica construita pe timpul Imparatului bizantin Iustinian , cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453;  

 

Ziua o incheiem cu o superba  Seara Turceasca pe un vas de Croaziera pe Bosfor (include: transport/preluare de la hotel, mancare: aperitive traditionale + fel de baza, bautura nealcoolica si spectacol), una dintre croazierele pe care trebuie obligatoriu să le faci dacă ești în Istanbul. Cu aceasta ocazie avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente, atat malul european, cat si cel asiatic.

 

 Ziua 5 ( 9 Martie 2024)

Mic dejun.   Timp liber pentru shopping

-                      Marele Bazar sau Bazarul de Mirodenii – un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii. Practic, acesta reprezintă inima orașului, și indiferent cât de pregătit ai fi, vei simți instant cum pulsul tău accelerează. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se întinde razant pe zeci de alei și te copleșește cu abundența și diversitatea de mărfuri, de la fructe confiate și fire de mătase, la cele mai luxuriante obiecte de podoabă și bijuterii dar și cafenele și tarabe cu diverse delicii, mai puțin dulci.

 

 Ziua 6 & 7 ( 10/11 Martie 2024)

Mic dejun. Pornire spre casa , tranzitand Bulgaria. Sosire in tara spre dimineata.

Ordinea obiectivelor vizitate se poate modifica! 

 DATE DE PLECARE

Loc în cameră DBL/TRPL

Supl. SINGLE

COPIL

 6-12 ani

COPIL

 0-5 ani

05.03.2024

280 €

100 €

120 €

 

80 €

 

 

Tariful include

· transport cu autocar, clasificat 3*

· 4 nopti cu mic dejun la hotel 3*

· vizitele cuprinse în program;

· insotitor de grup din partea agentiei + ghid turc insotitor la destinatie

 

 

Tariful nu include:

·asigurarea storno - medicala

· intrările la obiectivele turistice (tarife orientative) :

- Palatul Dolmabahce , Basilica Cisterna ,

- Seara Turceasca pe vas de Croaziera pe Bosfor : include mâncare: aperitiv+fel principal + bauturi nealcoolice și program artistic cu dansuri traditionale 

-          - Tur Asia  jumatate de zi

 

 !! ESTE NECESAR PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 150 ZILE

GRUP MINIM 40 PERSOANE

 NOTĂ:

 1.  Locurile în autocar se distribuie începând cu a 2-a banchetă în ordinea achitării avansului.

2. Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului. Obiectivele menționate în program pot fi înlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agenție sau de turiști, ci doar de starea drumurilor, condițiile meteo, sau alte motive obiective.

3. Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de ministerul de resort al țării respective.Distribuirea camerelor la hotel  se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

 

Tariful include

· transport cu autocar, clasificat 3*

· 4 nopti cu mic dejun la hotel 3*

· vizitele cuprinse în program;

· insotitor de grup din partea agentiei + ghid turc insotitor la destinatie

 

 

Tariful nu include:

·asigurarea storno - medicala

· intrările la obiectivele turistice (tarife orientative) : Palatul Dolmabahce , Basilica Cisterna , Seara Turceasca pe vas de Croaziera pe Bosfor : include mâncare: aperitiv+fel principal + bauturi nealcoolice și program artistic cu dansuri traditionale 

-          Tur Asia  jumatate de zi

 

 !! ESTE NECESAR PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 150 ZILE

GRUP MINIM 40 PERSOANE

 

NOTĂ:

 

1.      Locurile în autocar se distribuie începând cu a 2-a banchetă în ordinea achitării avansului.

2.   Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului. Obiectivele menționate în program pot fi înlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agenție sau de turiști, ci doar de starea drumurilor, condițiile meteo, sau alte motive obiective.

3.      Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de ministerul de resort al țării respective.Distribuirea camerelor la hotel  se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

 

 DATE DE PLECARE

Loc în cameră DBL/TRPL

Supl. SINGLE

COPIL

 6-12 ani

COPIL

 0-5 ani

05.03.2024

280 €

100 €

120 €

 

80 €

 

 !! ESTE NECESAR PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 150 ZILE

GRUP MINIM 40 PERSOANE

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.